F03 – Finska sisun räckte i en halvlek

De finska tjejerna har bjudit på härlig handboll i Norden Cup och i semifinalen väntade nu deras största utmaning någonsin.
Danska Bording KFUM är redan mästare i sitt hemland och nu är man på jakt efter att bli nordiska mästare. Skulle vi få uppleva en sensation? KYIF hade redan innan matchen svarat för den bästa prestationen för ett finskt lag på 14 år.
I en halvlek gav man Bording en riktig match, man var med hela tiden och det var 5-7 underläge med full kontakt.
Då tryckte Bording på gaspedalen och all bensin och finsk sisu var borta, de första 10 minuterna i andra halvlek var en dansk uppvisning och man flög ifrån till 18-8.
Det var kantmål, det var linjemål och det var mål på alla möjliga sätt.
Man slog inte av på takten och avslutade matchen med att vinna sista delen av andra halvlek med 11-2 vilket gav förkrossande 29-10 som slutresultat.
Bording hade bra spelare på alla positioner men Mathilde Hoy Troelsen var en fantastisk playmaker, Sofie Simonsen den skytt alla lag behöver.
Sen fanns också Julie Bodholdt Steffensen, en målmaskin av sällan skådat slag och en av de absolut bästa unga spelare vi sett under Norden Cup.
Går det att stoppa Bording? Man laddar för final och där väntar Oppsal från Norge som också imponerat. Det är åldersklassen två absolut bästa lag som gör upp i finalen, missa inte tillställningen här finns blivande storspelare på plan.