Arianne och Malin dominerade när Nit-Hak vann finalen

Bästa finalmatchen hitills stod Norge för när Fjellhammer och Nit-Kak möttes. De sistnämnda vann med 27-20 (14-11) fullt rättvist. Finalen var ett prestigemöte och det märkets väl.

- En härlig seger som vi förtjänade. Vårt spelsystem satt perfekt och så hade vi våra två toppspelare Arianne och Malin som visade vägen på ett föredömligt sätt, säger tränaren Dag Lutcke, som tillägger att cuptiteln var kanske det största de vunnit.

Publiken fick se en  välspelad, tuff och tät match med massor av fina individuella prestationer. Som Nit-Haks Arianne Duarte precisa skytte och spelmotorns Malin Alice Lundemos fart och effektiva avslut. De två lyste extra mycket i finalen och det räckte till vinst. Högt betyg också till segrarlagets målvakt Maria Zerwekh Reme.Fjellhammers Synne Ek var på fint spelhumör och satte 9 mål. Bra var även Pikke Johansson och Carina Berg.

Målskyttar Nit-Hak: Arianne Duarte 11. Malin Alice Lundemo 8, Siri Kaarstein 4, Katrine Harberg 2, Martine Luthcke 1 och Sanchu Jeihharan 1.

Målskyttar Fjellhammer: Synne Ek 9, Pikke Johansson 3, Carina Berg 3, Christine Glasco 2, Viktoria Westersco 1, Mina Dekko 1 och Cassandra Bache 1.