F98/99 EA - Danskt guld – igen !

En bra final tack vare de två lagen. Nit-Hak från Norge och Randers från Danmark. De bjöd på fin handboll där danskorna var lite före hela tiden.  Matchen började med att Randers målvakt spikade igen helt de första tio minuterna innan norskorna lyckades göra sitt första mål. Då hade redan Randers gjort fem och innan halvleken var slut stod det 6-3. Även i den andra halvleken fortsatte Randers att kontrollera matchen och det var aldrig något snack om vem som var bästa laget. Segersiffrorna slutade 19-13 och jublet var förstås stort hos Randers. Redan ett par minuter sjönd de danska publikstödet, Norges kampvisa: Seiern är vår…

Mycket bra hos segrarna var sex målskytten Louise Söndergaard tillsammans med Anne Sofie Filtenborg och Julie Gjesing samt Sofie Tander. Ikast ska ha beröm också. De kämpade på men kom aldrig riktigt nära. Bäst hos norskorna var Albertine Ellevod, snabba  Julie Bo Jacobsen och Arianne Duarte. Därmed tredje guldet till Danmark, så här långt…