P98/99 - Ystad vassast i Skånederbyt

En tuff A kvartsfinal i klassen P98/99 EA blev det när Ystads IF och IFK Kristianstad drabbade samman i Lillekärrshallen. Efter en målfattig men stentuff första halvlek, där målvakterna i respektive lag storspelade, gick Ystad ifrån i andra halvlek och kunde till slut vinna med 23-18 (9-8).
Det var riktig skön ” derbystämning" i hallen. Att mötet var prestigeladdat både på plan och på läktaren var det inget tvivel om.
Ystadssegern var rättvis efter att de ryckt ifrån i andra delen av andra halvlek. Segerorganisatör i Ystad var Jonathan Svensson som med sitt fina spelsinne kombinerat med säkert målskytte var matchens bäste spelare.
- Skönt med seger och det gick bra för mig. Extra kul var det förstås att vi slog Kristianstad..., sa Jonathan direkt efter matchen.

Andra duktiga i segrarlaget var Viktor Hedin (som blev punktad under delar av matchen) och den andre sexmålskytten Simon Kjellström. I Kristianstad handlade det mest om Kristian Cosmo med sina 5 mål. Bra var också Anton Person.
Ystad är klara för semifinal och där stöter de på danska Naerbo, som imponerade i sin kvartsfinal.