p01 - TIK Taastrup TILL FINAL I EN JÄMN SEMIFINAL

Semifinal 2 i P01 Elit A skulle spelas mellan danska TIK Taastrup och Isländska Selfoss. Bägge lagen hade en relativt lugn resa genom gruppspelet för att senare stöta på tufft motstånd i sina respektive kvartsfinaler. Väl i semifinalen inledde det trevande och inget av lagen fick något grepp om matchen. 15 minuter in i första halvlek knep Taastrup  till sig en 3-målsledning (9-6) genom ett par fina målvaktsinsatser och kontringsmål. Selfoss lyckades kämpa sig tillbaka in i matchen efter en fin insats av nr 25 (Förnamn Efternamn,  7 mål i första halvlek) och halvtidsresultatet skrevs till 11-10, ledning Taastrup. Efter några ryckiga minuter i andra halvlek med utvisningar åt båda håll var det Taastrup som drog det längsta strået och till slut vann matchen med 19-18. I Selfoss utmärkte sig nr 25 genom att bli matchens bäste målskytt med sina 13 mål.

Vi önskar TIK Taastrup lycka till i finalen imorgon där man får möta HK Aranäs. Selfoss får ta nya tag när man imorgon möter Tyresö Handboll i kampen om tredjeplatsen i Pojkar 01 Elit A.