F00 - Ankaret vände matchen

Två skånelag, Näsby Handboll och HK Ankaret, möttes i placeringsmatch 5-8.2 i F00 EA. Det blev en spännande match från första till sista minut. Näsby såg länge att ha kopplat greppet om matchen. Ledning med 5-3 i halvlek och en bra bit in i andra halvlek var de ett mål bättre. HK Ankaret hade dock inte gett upp utan vänder matchen på ett beundransvärt sätt och vinner till slut med  9-8. Mycket tack vare Gunnel Afzselius två sista mål som var spiken i kistan. För HK Ankaret kändes det extra skönt eftersom det var ett rent Skånederby. Näsby som gör det så bra och är så nära får trösta sig med att de hade matchens bäste spelare i Vilma Gustavsson som förutom 5 mål var på tårna hela matchen. Det räckte nästan hela vägen. För HK Ankaret väntar match mot Sorunda IF om 5-6 plats och Näsby möter danska Rodekro om 7-8 platsen.