"vi har ett stort ansvar att stötta våra unga domare"

Vi fick en kort intervju med förre förbundskaptenen för Svenska Damlandslaget Per Johansson, som gick en hård kamp med sitt Kungälvs HK FA, som kryssade i en mycket bra match mot IFK Tumba. Per arbetar numera som som talangutvecklare för Kungälvs HK på flicksidan, efter att förra säsongen gjort ett stort arbete med Team Bohuslän, med ett likvärdigt arbete. Per som började sin bana i "folkets lag" Uddevalla HK, Klubba i folkmun i Uddevalla, har efter stora ledarframgångar på herrsidan, mer och mer arbetat på flicksidan.
-Jag tycker det är oerhört stimulerande att arbeta med ungdomshandboll, där engangemanget och vetgirigheten är stor hos spelarna säger Per. Han tycker att Norden Cup är en perfekt turnering, med bra klass på lagen och att man matchar fram unga domare.
-Vi har ett stort ansvar som ledare och föräldrar att stötta dessa domare, och inte leta fel och trycka ner dem fortsätter Per.

Per har mycket att stå i, förutom Kungälvs FA har knutits upp att arbeta som experkommentator för TV5 och närmast handbolls VM för herrar. Sedan tidigare är han också Team Manager för Alingsås HK herrar.

-Några dagar ledigt får jag allt, och bland annat brukar jag och min gode vän och välkänd i handbollskretsar, Thomas Willram ta en tredagars vandring i Bohusläns natursköna områden.