Två tänkbara finalister gör tidigt upp i gruppspelet

Ystad IF tar kommandot i matchen mot Danmarks AGF/Viby. Båda lagen är stora och välväxta och spelar ett fysiskt spel. Starkt skytte från Ystad lägger grunden för ett övertag, men de kan inte slappna av en sekund. Då tar de gembrottstarka danskarna chansen. Efter 16 minuter är det endast två bollar upp för Ystad. Några olyckliga utvisningar för Ystad gör att AGF/Viby jämnar ut och i halvtid skrivs ställningen till 14-12.
Andra halvlek börjar med ett ställningskrig där målen avlöser varandra. Ystad drar så småningom ifrån mål för mål, tack vare ett bra målvaktsspel av Måns Landgren som lägger grunden till ett kontringsspel som ger resultat. Efter 15 min in i andra leder Ystad med 24-15 och matchen verkar avgjord. Resultatet blir till slut 28-24.
Jag är säker på att vi får se mer av båda lagen under turneringen, men de behöver skärpa upp försvarsspelet få att nå ända fram.