Intensiv drabbning mellan Ystad och Göteborg

F97/98 EA

BK Heid och IK Pandora gjorde upp i en stentuff fight i Lundbystrands A-hall under morgonen. Det kom att bli en mycket tuff drabbning och båda lagen visade upp ett försvarsspel av klass.

I halvlek var det ledning för tjejerna från Ystad med 9-8 som förlitade sig på mycket starkt skytte och fina avslut från sin högerkant.

BK Heid som har ett rörligt och fyndigt spel hittade sin linjespelare och hade även ett starkt genombrottspel. I början av andra var den Skånska muren svårforcerad och det gjorde att man skaffade sig en ledning med 13-10 som även blev 15-12.

Det kändes som om matchen var förlorad för Heid men man gav aldrig upp, man satte två raka straffar på ett iskallt sätt och så var det nerver. Man man spelet i slutet störde Pandora och Viktoria Larsson kontrade först en gång efter bollstöld, men då fantomräddade Pandoras duktiga målvakt.

Det blev dock en chans till för Viktoria och denna gång var det hon som gick segrande ur striden och fick in slutresultatet 15-15. Pandora tränarna Rickard Lindberg och Niclas Svensson var missnöjda med slutresultatet. Vi fegar och blir stirriga, sedan gjorde jag några dåliga byten sade Rickard.

Riktigt bra matcher och grymt nyttigt för både spelare och oss tränare, som även passade på att berömma domarna Isabella Andersson och Misa Mohammodzadeh.

Vi var ju inte nöjda med alla domslut, men dem stod upp bra då både vi och Heid satte mycket press på dem. Redaktionen kan bara instämma vad det gäller berömmet, det var ingen lättdömd match men tjejerna klarade de galant.