Heta känslor i Valhalla

Semifinalen i P96/97 EA började som sig bör. En jämn och tuff kamp där lagen följdes åt i 7 minuter och gjorde i princip vartannat mål. När tavlan visade 7 minuter och Ystad leder med med uddamålet började slutspelskänslorna visa sig i båda lagen. Några utvisningar för båda lagen gjorde skillnad. Ystad fick positiv energi och gjorde ett ryck som visade sig bli avgörande för matchen. 

Opsal försökte hela tiden med fina kontringar, men Ystad malde tålmodigt på med sitt tunga välutvecklade grundspel. 

 

Siffrorna i halvlek var 9-14 och Ystad gick ner betydligt i energi, tempo och intensitet, framförallt i en mittenperiod och det gav Opsal nytt hopp som tog in Ystads ledning och när det återstod 5 minuter leder Ystad med endast 4 mål och Opsal såg chansen.

 

Ystad insåg faran och lade in en extra växel och behöll ledningen på 4 mål och slutresultatet skrivs till 20-24. Ystad möter Skånela i Finalen i morgon.

 

Jag fick en liten pratstund med Ystads duktiga målvakt, Robin Westerberg efter matchen.

 

Grattis Robin till en fin insats och till Finalplatsen ? Hur känns det ?

Tack, det känns bara bra. Vi har ju kommit till Norden Cup för att försvara vår seger från 2010.

 

Vilket lag vill ni helst möta i finalen ?

 - Jag vet inte vilket lag som vann den andra semifinalen, men det vore roligt att möta Ankaret, säger Robin.

 

 

Nu visade det sig att Skånela drog det längsta strået i den andra semifinalen och därmed får inte Robin sin önskemotståndare i finalen. Jag är dock övertygad om att Ystad inte kommer att ge sig utan kommer att sälja sig oerhört dyrt. Det blir garanterat en mycket sevärd final.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-