Final Pojkar 05: Finska BK-46 stora finalhjältar och ett historiskt guld

Det dröjde 16 år men nu är trenden bruten. Finska BK-46 pojkar födda 2005 blev som första finskt lag att vinna Norden Cup och på vilket sätt. Ett övertygande spel räckte långt och norska Storhamar hade svårt att stoppa det finska laget. Slutresultatet skrevs till 27-19 (14-8).

Som ett ånglok har BK-46 grabbar gått igenom Norden Cup. Det har på många imponerat och spelat en handboll som gör oss handbollare så glada. Det har sprutat energi och inget undantag i finalen heller.
Ett utmärkt MV-spel av Oliver Sand, är en stor förklaring till lagets framgång. I finalen agerade Oliver som en ”levande vägg”. Räddning på räddning noterades. .
-Så himla kul att vi har fått vara med och vunnit Norden Cup. Det har varit en tuff resa under hela turneringen. Jag tycker att Kungsängen stod för det tuffaste motståndet. Storhamar är bra, säger målvaktshjälten.
Vad är det som gör dig till en bra målvakt?
-Jag har på hemmapan hjälp av målvaktstränare och jag tycker själv att jag har bra grundteknik för att vara en bra målvakt, säger Oliver Sandin.
Ja, att det är en bra målvakt BK-46 har råder det inget tvivel om.
BK-46 hade ledning, 13-8 i paus och i andra halvlek hade det finska laget kontroll på matchen.
Bra coachat av tränare Janne Hagman.
I Storhamar blev Håkon Mordal främste målgörare med fem mål och får nu åka hem med en välförtjänt silverpokal.
Mål, BK-46; Linus Lundqvist 9, Liam Hagman 5, Oskari Suopajärvi 4, Jooa Knaapinen 3, Mathias Lindholm 2, Ivan Roos 2, Melwin Gabrielsson, Simon Holmlund.
Storhamar; Håkon Mordal 5, Mikael O Dypdalen 4, Emil Nordeng 4, Lars Edvardsen 3, Amund Telnset 2.