Final Flickor 04: Kyrkslätts sköna match räckte till Norden Cup guld

Kyrkslätt IF behövde 20 minuter på sig för att avgöra Norden Cup finalen. Kyrkslätt har slagit knock på alla motståndare och norska Nordbygda Håndball hade ingen chans, 21-12 efter 12-7 i pausen och vilken match som målvakten Nea Kanninen svarade för och då ska vi komma ihåg att Nea är ett år yngre (2005).
Det blev så rättvist som du kunde bli.

Kyrkslätt har spelat smart och med mycket disciplin under hela turneringen. I finalen var det skärpa och skarpa intryck från hela laget. Det är just Kyrkslätts stora framgång. Det kollektiva spelet, men efter finalen är det enkelt att prata och lyfta fram målvakten Nea Kanninen.
Vilken stormatch hon gjorde mellan stolparna.
-Det var lite nervöst i början av matchen men sedan släppte det för oss. Jag är så klart mycket nöjd med min egen prestation, sade Nea.
Ja, vem skulle inte vara nöjd efter en sådan prestation som Nea stod för. Mycket imponerande.
Vi fick dessutom se Nea i anfallet när lagledning valde att plocka upp Nea i anfallet under utvisning. Smart taktik.
Det kollektiva spelet har varit en stor framgång. Alla lagdelar i Kyrskslätts anfallsspel har ständigt varit ett hot. Många spelare har fått visa sina kunskaper och det blev ett perfekt avslut på Norden Cup.
Precis som för BK-46 grabbar har nu Kyrkslätts tjejer ett historiskt Norden Cup guld.
Kul för finsk klubbhandboll.
Vi ska plussa extra för Natacha Foley, sex mål och en bra play maker i anfallsspelet och Ella Paukku, som ideligen är farlig i sina genombrott.
Hos norskorna kretsade spelet mycket av femmålskytten Mathea Enger, en mycket duktig spelare.

Mål, Kyrkslätt; Natascha Foley 6, Ella Paukku 6, Dina Sadojevic Jelacik 3, My Pennanen 2, Caisla Usva 2, Venla Hyry, Ida Nousianen.
Nordbygda Håndball; Mathea Enger 6, Vilde Nilsen Hagen 2, Silje Kristin Austeng, Ingeborg Storbaek Monné, Mari Standal, Edle Christine Hönningstad.