Välkomna till Norden Cup

NORDEN CUP 2023

Inofficiella Nordiska Mästerskapen, Norden Cup, arrangeras av Kärra Handbollförening för 20 året.

Norden Cup, Göteborg är en inbjudningsturnering där många av de bästa lagen deltar. Turneringen får årligen ca 2000 spelare till Göteborg för att göra upp om den Nordiska mästartiteln. De lag som bjuds in till Norden Cup har på olika sätt kvalificerat sig via framstående resultat i riksmästerskap, cupspel, seriespel eller via rekommendationer från nationella förbund. Alla lag som blir inbjudna håller alltså dokumenterad toppklass.

Traditionsenligt brukar de nationella mästare från Sverige, Danmark, Norge, Island och Finland delta i turneringen. Flera av dagens toppspelare som idag spelar i de stora europeiska proffsligorna i Tyskland och Danmark har deltagit i Norden Cup under årens lopp.

Vi önskar spelare och ledare såväl som föräldrar med  övriga supporters mycket varmt välkomna till Göteborg för att fira dagarna mellan jul och nyår 2023 med ungdomshandboll när den är som bäst!

Varmt välkomna!

Tävlingsledningen Norden Cup

Senaste Nytt

Återigen en succé !

Efter 343 spelade matcher, 13 065 gjorda mål i 10 spelhallar utförda av ca 1 700 spelare, ledare och domare och ca 14 000 serverade måltider kan vi med stolthet stänga Norden Cup 2023.

Vi vill tacka alla spelare, ledare, domare och supportrar för en väl genomförd turnering och hoppas att ni alla kommit hem på ett säkert sätt. Vi vill naturligtvis också tacka alla funktionärer som gjort det möjligt för oss att genomföra Norden Cup på det fantastiska sätt som vi gjort nu under 20 år.

Vi hoppas att ni alla nu tar några dagars välförtjänt ledighet och återhämtning och att vi ses igen på Norden Cup, Göteborg 2024.

 

Vi önskar er alla ett riktigt
Gott Nytt 2024!

Läs hela inlägget »

I finalens sista match blev det dramatik på högsta nivå, en publik match mellan Aranäs och Vejle från Danmark. Laget möttes redan i gruppen även då i en härligt jämn fight, och det kom att bli ännu jämnare i finalen.

Vejle steget före men Aranäs gav aldrig upp och vägrade ge sig, det var danska ledning i halvtid med 12-11. I början av andra kom något som såg ut att vara ett segerryck men Aranäs gav sig inte och med sekunder kvar av finalen kvitterade man till 24-24.

Finaldagens första förlängning slutade också lika och sedan var det dags för sudden death och då blev Elias Kandre stor matchhjälte i Aranäs som avgjorde till 26-25.
I Arnäs lyfter vi fram målvakten Oliver Hagberg, Olle Verdin, Anton Cedergren och Noel Thernell som alla spelade avgörande roller.
Hos Vejle var Magnus Boysen, Fredrik Nygård och Nikolaj Pedersen bäst i ett lag som var så nära guldet.

Stort Grattis Aranäs som såg till att Sverige avslutade med en seger och ni är bäst så in i Norden.
 
Vejle Idroaetsefterskole – HK Aranäs ​25-26 (12-11)

Vejle: Magnus Boysen 7, Frederik Nygård 7, August Brobeckher 3, Bertram Gynnerup 3, Jeppe Fischer 3, Anton Sundsen 2, Patrich Ladehoff

Aranäs: Olle Verdin 6, Noel Thernell 6, Anton Cedergren 3, Fabian Strandwitz 3, Isak Sandahl 2, Victor Linden 2, Elias Kandre 2, Noel Lindgren och Leo Persson

Läs hela inlägget »

Våra samarbetspartners

loading...
loading...