Pojkar 99 – Ankaret tog hem guldet efter dramatisk final

Ankaret gick till en snabb 2-0 ledningen men sedan kom Silwing/Troja i gång och det kom att bli en mycket jämn inledning på matchen. Ankaret spelade ett välorganiserat anfallsspel med mycket teknik och finess, Silwing/Troja var kvicka och hittade luckor via tuffa stegisättningar.

Det var ganska målsnålt inledningsvis och både Erik Lindfors i Silwing/Troja och Hjalmar Henriksson visade upp ett bra målvaktsspel.

Ankaret var storvuxna i sitt mittförsvar men det skickliga Stockholmskillarna hittade luckor i försvaret.
Matchen kom att bli en av många publikmatcher och man måste imponeras av de unga killarna kyla i stundens allvar. Ankaret ser ut att koppla grepp i andra halvlek via 15-12. Silwving/Troja visar dock en enastående moral och tar sig in i matchen igen.

Med fyra minuter kvar räddar Antonio Tällberg Ilestad och matchen ser ut att svänga.
Ankaret får till slut sin matchhjälte när Noah Åkerman gör det matchavgörande 16-15 och man tar sig segrande ur den spännande kampen.

Hos Ankaret blir det extra beröm till Baltsar Lindgren, Måns Olofsson och Tobias Björk.
I Silwing/Troja som föll med flagga i topp lyfter vi fram Gustav Becklund, Oscar Gransten och Jakob Ewaldsson.
Båda lagen bjöd på härlig underhållning, grattis till Ankaret som drog längsta strået och kunde kvittera ut Norden Cup guld

HK Ankaret – HK Silwing/Troja 16-15

Målskyttar

HK Ankaret: Måns Olofsson 6, Noah Åkerman 4, Tobias Björk 4 och Baltsar Lindgren 2

HK Silwing/Troja: Gustav Backlund 4, Philip Hevinder 3, Oscar Gransten 3, Johan Asp 2, Eric Westgren Malmberg, Jakob Ewaldsson och Ludvig Jurmala Åström