Första dagens sista match, Elverum - IK Bolton

Första kvällens sista macth i Vallhalla gick mellan Elverum från Norge och "Handbollsklubben på Söder" Bolton från Stockholm.
matchen började i en fart som egentligen inget av lagen klarade av. Det blev mycket spring, tekninska fel och många mål. Redan efter tre och en halv minut stod det 3-3.
Båda lagen var dock väldigt bestämda i sitt spel och visade att de vill.
Vid 4-4 gjorde Bolton ett ryck med sju raka mål och här såg det ut som matchen skulle gå deras väg. Boltons Andreas Blomgren stod för ett starkt skytte och en gedigen försvarsinsats i första halvlek och förde tillsammans med Andreas Kopp laget till halvtidsvila med 15 mål mot 10 för Eleverum.

I andra halvlek såg det ut som om orken för Bolton tröt eller att de underskattade Elverum. Elverum åt sig allt närmare, framförallt genom starkt skytte av spelare 8.
Bolton försökte möta det genom punktmarkera honom. Det innebar att försvaret blev öppnare och andra spelare i Elverum klev fram, vänsterkanten nr 14.

Efter tjugoen och en halv minut stod det 25 lika och det såg ut som om Elverum skulle avgöra detta, men Bolton höll i och lyckades knipa en poäng genom att göra 26-26 med 20 sekunder kvar.